Школи

Школи

Клас пиано:

Преподавател: Татяна Желева

Класът участва в регионални, национални и международни клавирни конкурси, като „Франц Шуберт” гр. Русе, „Панчо Владигеров” гр. Шумен, децата свирят Бах в гр. Благоевград, „Светослав Обретенов” в гр. Провадия и др.. Учениците през годините са донесли много отличия, награди и дипломи.

Клас по класически балет:

BALET

Преподавател: Юлия Николова

Участия в смесени концерти в Нови пазар и балетна школа гр. Шумен.
На националния балетен конкурс гр.Бургас, завоюваха II-ра награда.
Класовете по пиано и класически балет две години подред правят общ Годишен концерт.

Клас народно пеене:

Преподавател: Ралица Райчева

Изградени са две групи за народно пеене. Репертоарът включва песни от различни фолклорни области. Те са редовни участници в културните прояви в Нови пазар и района.Успешно се представят в национални конкурси и фестивали, като са удостоени с множество престижни награди, като група и като индивидуални изпълнители – Национален фолклорен конкурс „Диньо Маринов” – Варна, Награди от Национален детско-юношески конкурс „Песенна дъга над Кутев” – Котел, Русе и “Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ – Шумен. Участие в радио конкурс за народна песен . Излъчени са три медалистки от радио конкурса Гергана Данчева, Габриела Радева и Виржиния Радостинова, участваха в гала-концерта в зала 1 на БНР.

Клас кавал:

Преподавател: Вилиян Радев

Класът участва във всички общи концерти на читалището, както като индивидуални изпълнители, така и като малък кавалджийски оркестър. За последните две години инструменталистите са отличени с много награди от Национални фолклорни фестивали и конкурси – Национален конкурс „Диньо Маринов” Варна, „Песенна дъга над Кутев” гр. Котел, “Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ – Шумен, Национален фолклорен конкурс гр.Шумен и Фолклорен конкурс гр. Русе.

Клас гайда:

Преподавател: Явор Добрев

Инструменталистите от класа по гайда всяка година участват в Националните конкурси , „Диньо Маринов” Варна, „Песенна дъга над Кутев” – Котел, “Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ – Шумен и гайдарски конкурс „Вълшебни ритми” – Нови пазар . Всички гайдари от класа са носители на награди, а някой от тях и на специални. В школата са сформирани дуа, триа и квартети.

Детска вокална група „Люлка” :

Ръководител: Пенка Христова

Участниците в тази група са най-малките в читалището от 5 до 8 годишни.   Взимат участие почти във всички концерти, както и в концертни програми в региона. Повечето от деца след тази възраст участват във вокалните групи или другите състави на читалището.

Вашият коментар