Награждаване от ролева игра “Моето първо интервю за работа“

Награждаване от ролева игра “Моето първо интервю за работа“

Приключи и тазгодишното издание на ролевата игра “ Моето първо Интервю за работа“.

Играта стартира през 2004 година, с ученици  от  СУ „Васил Левски  гр. Нови пазар участващи в клуб “Млад предприемач“  към Бизнес център Нови пазар с ръководител Д. Мирчева. През последните години тя се разраства и придоби нов формат.

От 2019 година домакин на играта е Читалищна библиотека “Иван Радов“, която поема организацията и си партнира с двете средни училища  “Васил Левски“ и  “Хан Исперих“ в Нови пазар.

През годините в играта се включват различни организации – партньори, като СиСтаКом ЕООД, НЧ „Христо Ботев-1872“,  Център за личностно развитие “ОДК – Нови пазар“, местни фирми-работодатели, а през тази година имахме представители и от Дирекция “Бюро по труда“- Нови пазар.

През 2023 се навършват 19 години от провеждането на играта, която е почти връстник на участниците в нея. За поредна година тя се проведе съвместно с клуб „Готови за работа“ към ОДК – Нови пазар, в който участват ученици в XI  и  XII клас.

В клуба те се  подготвят как да търси работа, как да пишат СV и мотивационно писмо, как да се държат по време на интервю за работа, запознават се със законодателство в областта на заетостта и т.н.

В ролевата игра взеха участие 42-ма участници, които имаха възможност да кандидатстват като аниматори, сервитьори и организатор- библиотекари.

Играта премина през два етапа: документи (СВ и Мотивационно писмо) и интервю  с тричленна комисия.

Всички участници се представиха отлично, но само 6 от тях се пребориха за “вакантните места“.  Това са:

За Организатор – библиотекар:

  • Берна Айрединова (СУ “Хан Исперих“);
  • Нурчин Назим (СУ “Васил Левски“).

За Аниматор:

  • Ирина Николова (СУ “Хан Исперих“);
  • Теодора Йоткова (СУ “Васил Левски“).

За Сервитьор/ Барман:

  • Иванна Любенова (СУ “Хан Исперих“);
  • Силвия Димитрова  (СУ “Васил Левски“).

Всички участници получиха грамоти и награди от ЦПРЛ – ОДК Нови пазар и ЧБ “Иван Радов“